När saker faller sönder

Hallå där alla!

Tryckeriet faller sönder! Självklart menar inte jag hela verksamheten men tro det eller ej har en stor takbit i uterummet fallit ner igår natt. När vi kom var vi så förvånade över att det hade hänt. Vi trodde först att vi hade haft inbrott eller något men så var inte fallet, det var någon som hade kastat in en tegelsten i taket och taket gick sönder! Så här sitter jag och googlar på orden plasttak uterum för att se var vi kan hitta en bra ersättning och laga den där grejen. Det fick jag som uppgift eftersom jag var den som var först på plats och upptäckte olyckan. Sen ska jag bara se till att hitta en bra lösning, sen tar andra hand om när jag beställt plasttaket.

Det här får mig att tänka mycket på hur vi beter oss och varför vi gör saker. Jag menar, den personen som gjorde det här med tegelstenen kan inte ha alla hästar hemma. Åtminstone inte vid den stunden. Vad leder människor att bete sig illa mot andra? Det är en fråga som är svårt att svara på. Vi vet inte vilka det var, vi vet inte heller varför de gjorde så, kommer det att hända igen? Vad behöver vi göra för att det inte ska hända igen? Det är många frågor som dyker upp.

Jag tror ändå innerst inne att vi alla människor är bra människor men det är dock omständigheterna som lär oss och låter inte oss att vara det alltid. Hade vi kanske bott i en mer rättvisvärld, så kanske färre människor hade varit så hemska och bettet sig så dåligt. Jag vill tro på människan, jag är säker på att vi kan bättre.

Nu ska jag fortsätta med mitt letande (jag väntar endast på ett samtal för att bekräfta köpet egentligen).

Vi hörs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *