Sommarfeeling

Hej på er!

Hur är allt med er? Med mig är det bara fint! Njuter maximalt av det underbara vädret vi bjuds på såhär års. På tryckeriet går maskinerna varma och idéerna flödar, får vara glad så länge allt flyter på så bra, vi är ju alla medvetna om att det kan komma perioder där det går lite trögare.

Ser nu att jag i förra inlägget skrev att jag ville att vi skulle få ordning på vår uteplats hemma så att vi kunde njuta av vädret där, och det har vi faktiskt fått ordning på! Det är främst Fabienne som har donat och gjort det så fint om jag ska vara ärlig, men gud vad skönt det är att sitta ute på kvällarna! Jag brukar läsa en bok, äta middag och uppta det sista av solens timmar på uteplatsen. Även hundarna brukar ligga där, även om de letar upp skuggan istället, haha!

Till helgen kommer ett par över på middag. Det är ett par som vi träffade när vi förra året tog tåget till Danmark, visade sig att tjejen var från Frankrike, precis som Fabienne så det blev att vi pratade en del och höll kontakten även efter tågresan. På lördag kommer de hit och jag försöker klura ut vad vi ska bjuda på. Har ni någon paradrätt som ni alltid brukar bjuda på? Vågar man annars bara leta upp ett recept och hoppas det blir bra? Personligen föredrar jag att baka så desserten är mer planerad än själva middagen för tillfället, haha! Min familj känner ju till mitt bakintresse så i julas fick jag en gräddsifon, ni vet en sådan de ofta har på caféer och restauranger för att göra grädde. Jättesmidigt verkligen men jag insåg i helgen att jag hade slut på gräddsifon patron, så klickade hem en online som jag nu verkligen hoppas kommer imorgon. När vi ändå är inne på ämnet kan jag avslöja att det blir en tårta med brownie och hallonmousse, toppad med grädde. Har gjort den några gånger och blir alltid uppskattad! Så desserten är bestämd och Fabienne ska bjuda på sin hembryggda öl, som faktiskt blev riktigt god. Middagen får vi bestämma imorgon.

Som jag nämnde i början här på bloggen arbetar delar av familjen också på tryckeriet. Mina föräldrar och min bror Jonas arbetar där men inte mina två andra syskon. Ibland kan jag säga att det är frustrerande att arbeta med familjen men det är samtidigt bland det bästa. Det innebär ju att vi oftast ses något varje dag, självklart finns det undantag som när föräldrarna är iväg på möten hela dagen. Vi har fått en annan relation sedan vi började jobba tillsammans, både positivt och negativt såklart. Ibland kan jag sakna att åka hem till föräldrarna och berätta om hur min senaste vecka varit, nu vet de redan det eftersom vi pratar varje dag men det känns skönt att ha de nära mig både i hjärtat och fysiskt. Apropå familjen var det ett tag sedan vi alla såg, undra om vi inte ska ta en helt i föräldrarnas stuga bara för att umgås och mysa alla tillsammans. Brukar dock vara svårt att få ihop det med allas olika tider men måste ju försöka.

Nu ska jag nog sätta mig på uteplatsen med en bok innan det blir kvällspromenad med hundarna.

Ha det bra,

kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *