Byte från anvisat elavtal

Häromdagen när jag som vanligt så här i slutet på månaden satt och betalade räkningar så blev jag uppmärksammad på elräkningen som nog var den högsta någonsin. Kände mig tvungen att ringa till mitt elbolag och när jag väl kom fram så visade det sig att vi hade något som kallas för anvisat avtal vilket man får när man själv inte gjort något aktivt val. Jag har alltså betalat onödigt mycket sedan en längre tid tillbaka vilket inte alls känns så roligt.

Jag har nu Googlat runt en del i jakten på nytt elbolag och kom tillslut fram till att jag nog ska välja Göta Energi. De konstaterade snabbt att jag hade glömt att man ska flytta med sitt elavtal när man byter bostad. Tydligen så är detta ett rätt vanligt problem men Göta Energi brukar då kontakta sina kunder som flyttat och påminna dem om detta vilket jag tycker verkar rätt sunt.

Efter man bestämt sig för vilket elbolag man ska ha så gäller det ju även att välja ett bra och fördelaktigt elavtal. Jag fastnade för den enklaste formen med rörligt elpris. Göta Energis variant är el till inköpspris där man alltså betalar lika mycket för elen som de köper in den för. Det som tillkommer är en låg fast månadsavgift på 39 kr/mån. Jag valde även att beställa tillägget Rent vatten där man är garanterad enbart förnybar vattenkraft vilket jag tycker känns viktigt. Man är då även med och stödjer Wateraid i deras kamp om att alla i hela världen ska ha tillgång till rent vatten, ett riktigt bra initiativ tycker jag.

Nu känns det bra att ha detta klart och att ha en vetskap om att man nu framöver inte betalar onödigt mycket för sin el. Funkar det bra med Göta Energi så tipsar jag gärna andra om detta elbolag, det är sådan jag är. Så behandlar bolagen mig bra så blir jag gärna en bra ambassadör. Redan i detta inlägg får de ju t.ex. lite gratisreklam 😊. Blir jag å andra sidan dåligt eller felaktigt behandlad så blir jag en verkligt dålig reklampelare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *